Fitoterapija

Hidajeta ima i veoma učinkovite lijekove na biljnoj bazi koje sama spravlja.

Fitoterapija

Mene je uvijek fascinirao svijet ljekobilja i drag mi je što mogu danas reći da su moji preparati za liječenje steriliteta, potencije, nervnih bolesti , stomačnih tegoba, ciroza jetri, tumora, hemoroida, eliminacija noćnog mokrenja, šećera u krvi, cisti, štitnih žlijezda pronašli odgovarajuće mjesto i pobrali razna priznanja u svijetu fitoterapije.

Ja smatram da se cijela ljekovita biljka može iskoristiti za spravljanje lijekova na biljnoj bazi, tako da je ja ne razgrađujem i ne hvalim samo korijen a i od lista, cvijeta i stabljike isto tako ima koristi za čovjeka. jer upotreba cijele biljke koja u sebi sadrži mnogo raznih, ljekovitih sastojaka, je od dragog boga dat način da se pomogne jačanju samoiscjetiteljske moći u tijelu bolesnika i ponovnom uspostavljanju balansa u organizmu.
ljudi koji dođu do mene obično su isto kao na nekoj zadnjoj stanici i ako propuste ovaj voz za njih više vozova nema i ja im prvo kroz razgovor moram vratiti samopouzdanje.
nikoga neću primiti ako nema ljekarske nalaze i ne zna svoju dijagnozu, jer ja nisam vidovnjak pa da vidim što je kome. pravim čajeve od ljekobilja za liječenje : disajnih organa, šećernih bolesti, ojačanja krvi i imuniteta organizma , masnoću, mokraćnu kiselinu, želučane i crijevne bolesti, bubrežne bolesti , ženske bolesti…, a tu su i moji melemi za liječenje kostiju i zglobova, kožnih bolesti i reume ,a sve na bazi maslinova lista.
uz davanje mojih preparata ja dajem i način prehrane koje se pacijent mora pridržavati. mnogo mi se naroda obraća radi problema hladnih ruku i nogu. evo recepta za vaše čitaoce kako jednostavno sebi da pomognu a da bi spriječili grušanje krvi i poboljšali cirkulaciju. neka svaki dan pojedu tri česma sirovog bijelog luka , dva puta na dan popijte šoljicu čaja spravljenog od gloga, kojeg možete praviti samog ili u kombinaciji sa cimetom i đumbirom. ili jednostavno uveče kada dođete kući sa posla vi naspite u lavor mlake vode i u njoj držite pola sata noge . u tu vodu možete dodati dvije kafene kašike majčine dušice.

-Ističe iscjetiteljka Hidajeta